Olen kolunnut kirppareita lapsesta saakka, ja minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa! Kotini sisustus ja vaatteeni ovat lähes poikkeuksetta kirpparilöytöjä, ja olenkin usein miettinyt, ovatko vanhempani löytäneet minutkin joltakin SecondHand-kirpparilta...

Kuinka suloista onkaan kietoutua oranssilta hehkuvaan retrotäkkiin, juoda teetä vihreästä kupista ja katsella kynttilän loimotusta illan hämärässä.

Ostokseni ovat yleensä tosi edullisia. Kuppi maksoi 1,50€ ja tämä vuoka 0,50€! Kunhan syksy kääntyy talveksi, vuoraan vuoan pehmeän pyöreillä jäkäläpalloilla.

Täkit löysin Pelastusarmeijankirpparilta: maksoivat noin 5-6 €/kpl.

 

Nautin kirkkaista, iloisista väreistä: vihreästä, oranssista, keltaisesta ja punaisesta. Pienemmästä tarjoilukulhosta olen tarjoillut makeita herkkuja, ja isommasta ... hmm... myös makeita herkkuja!

Keittiötasolla on kolme sulotarta: niissä voi säilyttää hedelmiä, leipää tai pientä viherkasvia. Viherkasvi on ansainnut paikkansa; se on ainoa lajinsa edustaja koko huushollissa. Joku boheemi-tiptop-tyyppi ei muista kastella kukkia...

Tätä laukkua rakastan! Kuva ei tee sille oikeutta, mutta kaunotar se on!

 

Olen ihan OIKEASTI räätälin tytär, mutta ompelutaidoissani ei ole juuri hurraamista. Tänä kesänä olen opetellut ompelemaan vetoketjuja pussukoihin sekä harjoitellut vuorikankaan kiinnittämistä. Tämän kesäkassin peruskaavan löysin Suuri Käsityökerho- lehdestä, mutta muuten käytin omaa mielikuvitustani. Luonnonvalkoinen taustakangas on uusi, mutta muu materiaali; pitsiliinat (0,40€-2,00€), napit ja rottinkikahvat, ovat löytyneet kirppareilta. Vuorikankaan sain vanhasta hameesta: samaa kangasta on koristeissa ja tereessä, joka kiertää laukun reunoja. Elämäni ensimmäinen terenauha!

 

 

 

Tässä kaikki tällä erää. Toivottavasti joku löytää tiensä näille lämmöllä räätälöidyille sivuilleni! Ihanaa elokuuta!

 

Olen hurahtanut muun muassa 60- ja 70-lukujen lasiin, retrotekstiileihin- ja koruihin, talousvaakoihin, piparimuotteihin, vanhoihin keitto- ja koulukirjoihin sekä käsilaukkuihin. Nostalgian vahvat siivet  lennättivät minut lapsuuden muistoihin; sen makuihin, väreihin ja tunnelmiin.